Európai Uniós pályázataink

PEEL-OFF BLISTER CARD PRO

A BOX PRINT–FSD PACKAGING Kft. támogatási kérelmet nyújtott be a 2020-1.1.2-PIACI KFI kódszámú pályázati felhívásra, amely pozitív elbírálásban részesült.

A mintegy 215 millió forint hazai támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés célja, hogy megvalósuljon a teljes mértékben újrahasznosítható, környezetbarát bliszterkártya.

A fejlesztésnek köszönhetően olyan bliszterkártyák kerülhetnek a piacra, melyek kevésbé terhelik a környezetet. Ez úgy tud megvalósulni, ha a blisztercsomagolás alkotóelemei teljes mértékben szétválaszthatóak, így szelektív hulladékként való kezelésük nem igényel további erőfeszítést. A piacon jelenleg elérhető blisztercsomagolásnál ugyanis külön munkát igényel, hogy a kartonrostokat lekaparják a műanyagfelületről, így ezt a végfelhasználók jellemzően nem teszik meg.

Mivel a blisztercsomagolás felhasználása világszerte emelkedő tendenciát mutat, jelentős a környezetvédelmi tét. Csak a BOX PRINT-FSD PACKAGING által legyártott bliszterkártyák esetén közel 50 tonna éves rostveszteséget okoz a megszokott csomagolási technológia a végfelhasználóknál. Ez azt jelenti, hogy ennyivel kevesebb alapanyag jut vissza a hulladék újrahasznosítás körforgásába. Az összesített hazai adatok ennek több tíz-százszorosára rúgnak.

Az új csomagolás előnye az lesz, hogy annak felhasználás utáni hulladéka 100%-ban elkülöníthető, miközben ugyanazt a funkciót és termékbiztonságot kínálja, mint a megszokott blisztercsomagolás. Ehhez a projekt keretén belül megtörténik a szükséges anyagtechnológiai kutatás-, mérés- és teszteléssorozat is. A terméket úgy fejlesztik, hogy a gyártócégek gépparkja szintén tudja alkalmazni az újfajta bliszterkártyát.

A fejlesztés szükségszerűségét a cégek környezetvédelmi és fenntarthatósági vállalásainak erősödése, valamint azon EU stratégia is aláhúzza, mely szerint 2030-ra az uniós piacon minden műanyag csomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie.

Az 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00157 azonosítószámú projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósul meg.

További tájékoztatás:
Nagyné Takács Gyöngyvér
gyongyver.takacs@boxprint.hu

 

GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE ÉS MODERNIZÁLÁSA A BOX PRINT – FSD PACKAGING KFT.-NÉL

Projekt azonosító: VEKOP-1.2.6-20-2020-00690

Kedvezményezett neve: BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft.

A projekt címe: Gyártási technológia fejlesztése és modernizálása a Box Print – FSD Packaging Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 70 770 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70,000000 %

A projekt tartalmának bemutatása: Vállalkozásunk és versenyképességünk szempontjából kiemelten fontos, hogy mindkét gyáregységünk megfelelő minőségű és technológiai tudású gépekkel legyen felszerelve. Így tudjuk biztosítani, hogy mindkét helyen, minden meghatározó termékünket magas minőségben és megfelelő mennyiségben tudjuk gyártani. Kiemelt termékeink egy részét eddig csak körösladányi vagy csak dunaharaszti telephelyünkön tudtuk előállítani.
A növekedésünk korlátja és egyben számos tenderen történő indulásnak is gátja, hogy a dunaharaszti egységünkben nincsen egy nagyobb palástszélességű dobozokat befogadni képes automata dobozragasztó, és a körösladányi gyárból hiányzik egy sztenderd, automata dobozragasztó-hajtogató gép. Emiatt a pályázat keretében beszerzünk 1 db keskeny és 1 db széles pályás automata dobozragasztót, melynek segítségével mindkét telephelyünkön biztosítva lesz, hogy a teljes gyártási folyamatot házon belül valósítsuk meg. Ezáltal jelentős időt és költséget takarítunk meg, és növelni tudjuk kapacitásunkat.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.01.

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00690

A BOX PRINT KFT. TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍTÉSE

Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00228

A Box Print Kft. több, mint 65 millió forint uniós támogatást nyert kapacitásbővítő beruházásának támogatására, melynek projekt összköltsége több, mint 130 millió forint, 50%-os támogatási intenzitás mellett.

A projekt keretében két új termelő eszköz beszerzésére került sor, valamint az új termelőeszközök működtetéséhez szükséges infrastrukturális beruházás valósult meg. A fejlesztés célja az üzemünk termelési kapacitásának bővítése.

A projekt keretében az alábbi gépek beszerzése és munkák kivitelezése történt meg:

 • 1 db áttekercselő berendezés;
 • 1 db stancoló gép;
 • Lég- és klímatechnikai berendezések szerelése.

Projektünk célja volt, hogy a fentiekben felsorolt, új termelő eszközök beszerzése révén kapacitásainkat bővíteni tudjuk és egy olyan korszerű gépparkot hozzunk létre, amely képes kielégíteni vevőink minőségbeli elvárásait. Emellett a projekt keretében beszerezni kívánt termelőgépek működésének feltételeit és hatékonyságát lég- és klímatechnikai berendezések beszerelésével kívánjuk biztosítani. Ezen célok teljes mértékben teljesültek.

A fejlesztés a szakértelem átstrukturálódását nem igényelte. A beszerezni kívánt gépek kezelésében munkatársaink megfelelő jártasságot szereztek, a működtetéshez nem kell új ismereteket elsajátítaniuk. A másik előny ebből adódóan, hogy a gépek rugalmasan illeszkednek gépparkunkba, többféle termék előállítására alkalmasak. 

· A szerződött támogatás összege: 65 271 837 Ft

· A támogatás mértéke: 50%

· A projekt befejezési dátuma: 2016.08.12. 

A pályázatot a Prospera Pályázati Tanácsadó Kft. készítette.  

A BOX PRINT KFT. KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSA

Projekt azonosító:  GINOP-1.2.2-15-2015-01061

A Box Print Kft. több, mint 37 millió forint uniós támogatást nyert kapacitásbővítő beruházásának támogatására, melynek projekt összköltsége 53 millió forint, 60%-os támogatási intenzitás mellett.

A Box Print Kft. stabil pozíciójának és nagy tapasztalatának köszönhetően Magyarországon meghatározó szereplő az egyéb papír-, kartontermék gyártásának piacán. Projektünk megvalósítási helyszínén az 5516 Körösladány, Lenkei utca 1-1. szám alatti üzemünkben modern gépparkkal állunk megrendelőink rendelkezésére.

Fejlesztéspolitikánknak újabb állomása a kapacitásbővítés, melynek köszönhetően a projekt során beszerzésre kerülő gépek a munkahatékonyságot is növelik, mivel ezek a jelenlegi gépipari technológia csúcsát jelentik. Annak ellenére, hogy korszerű gépparkkal rendelkezünk, jelenlegi gépeink már nem tudják ellátni a megnövekedett rendelésállományt, így szükséges üzemünk technológiai fejlesztése, mellyel lehetővé válik a hatékonyabb kiszolgálás. Ennek köszönhetően már nemcsak a meglévő ügyfelek igényeit tudjuk kiszolgálni, hanem a belföldi és nemzetközi vevőkörünket is tudjuk bővíteni.

A kapacitás bővítés megoldását elsősorban a gépparkunk bővítésében láttuk olyan korszerű gépek beszerzésével, amelyek segítségével az addig rendelkezésre álló kapacitásunk jelentősen növekedett.

Az alábbi eszközöket vásároltuk meg céljaink eléréséhez:

 • 1 db digitális lézeres klisékészítő és kidolgozó rendszer,
 • 1 db ArtPro szoftver,
 • 1 db raklapemelő,
 • 1 db digitális címkenyomtató,
 • 1 db kivágó berendezés,
 • 1 db lemezkimosó berendezés,
 • 1 db raklap fóliázógép.

· a szerződött támogatás összege: 31 998 691 Ft

· a támogatás mértéke: 60%

· a projekt befejezési dátuma: 2016.09.27.

A pályázatot a Prospera Pályázati Tanácsadó Kft. készítette.  

TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS AZ FSD PACKAGING KFT.-NÉL

Projekt azonosító: KMOP-1.2.1-13/B-2013-0238 – T

2015 májusában megkezdte éles üzemét a BOBST Novacut 106E precíziós síkágyas kimetsző gép az FSD Packaging Kft üzemében. Ennek köszönhetően a több éves szakmai tapasztalatunkat elismerő számos csomagolástechnikai versenytárs mellett a precíziós kimetszés területén is meghatározó szereplővé léptünk elő. A beruházás az Új Széchenyi Terv, Közép Magyarországi Operatív Program keretében valósult meg. A támogatás összege a projekt 122 200 000 forintos költségének a 30%-a azaz 36,66 millió Ft. 

A 2001-es fennállásunk óta folyamatosan monitorozzuk és követjük a piac igényeit. Folyamatos elemzést és komoly előkészítő munkát követően a meglévő géppark és humánerő hatékonyabb kihasználtsága érdekében a piac változásait szem előtt tartva azt a döntést hoztuk, hogy a következő fejlesztés a cég életében egy BOBST Novacut 106E precíziós síkágyas kimetsző gép. Az új BOBST Novacut 106E üzembe állításával a már jól megszokott precíziós stancolás egy újabb szintre emelkedik. Rövidebb beigazítási idő elérése mellett, hatékonyabb és gazdaságosabb üzemeltetéssel tudja kiszolgálni partnereinket. Az eszközbeszerzéssel a csomagolóipari kihívások jelentős részét házon belül képesek vagyunk megvalósítani. Ennek hatására nem csupán a hatékonyság, minőség és gyorsaság, hanem a gazdaságossági szempont is jelentősen érvényesülni tud. Alkalmazásával hosszútávon képesek vagyunk garantálni a maximális precizitást, hatékonyságot és csúcsminőséget.

TÁMOP-2.4.2/A-09/2-0006 HÁTRÁNYOS HELYZETŰEKET FOGLALKOZTATÓ SZERVEZETEK FEJLESZTÉSE

Projekt azonosító: TÁMOP-2.4.2/A-09/2-0006

 • Projekt időtartama: 2009.11.02 – 2011.04.29.

 • A projekt támogatásának összege: 9 507 176 Ft

 • Projekt leírása: belső felmérés alapján megállapítani, hogy hol tartunk, milyen problémák találhatók, azokat hogy lehet áthidalni. Akcióterv készítés, végrehajtás, monitoring.

 • Kedvezményezett neve és elérhetősége:
  FSD Packaging Kft. 1214 Budapest, Rákóczi Ferenc u. 195 – 197.

 • Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
  ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft

Tovább a ESZA honlapjára: www.esza.hu
Tovább a NFÜ honlapjára: www.nfu.hu

Kapcsolat

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

Hozzájárulok az adatkezeléshez

BOX PRINT - FSD PACKAGING Kft.

2330 Dunaharaszti,
Jedlik Ányos utca 32.

5516 Körösladány,
Lenkei u. 1-1.

boxprint@boxprint.hu

+36 (66) 522 910

IMPRESSZUM

BOX PRINT - FSD PACKAGING Kft.
5516 Körösladány, Lenkei utca 1-1.

boxprint@boxprint.hu

Cégjegyzékszám: Cg.04-09-006773
Adószám: 13545989-2-04

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információk »

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

A sütik használatáról további információt talál az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Bezárás